Tips en trucs

Hoe maak je het aansnijmoment bijzonder?

Eppel_Fotografie-391

De trend voor bruiloften waar ik het meest van hou is dat ze elk jaar persoonlijker worden. Vaak betekent het dat tradities en regels een moderne “twist” krijgen. Ik ben dus meer dan blij om te zien dat ook het traditionele moment van het aansnijden van de bruidstaart door veel bruidsparen op een persoonlijke en unieke manier uitgevoerd wordt. In deze blog lezen jullie over de leukste trends om het snijden van het eerste stukje bruidstaart nog leuker te maken.

Decoreer de taart tafel

Jullie bruidstaart gepresenteerd op een simpele tafel, bedekt met wit linnen, is niet alleen saai maar ook onpersoonlijk. Veel bruidsparen kiezen tegenwoordig voor een unieke taarttafel, die helemaal afgestemd is op de stijl van jullie bruidstaart. Door het gebruik van bloemen, kaarsen, stoffen, bijbehorende accessoires, maak je het plaatje compleet en verzeker je de allermooiste foto’s om nog jaren na te kunnen genieten.

Meer tips over het decoreren van een taarttafel vinden jullie hier.


Foto: Anck Photography

Speel muziek tijdens het aansnijmoment

Muziek maakt alles meer sfeervol en bijzonder, het zorgt ook voor blijvende herinneringen. Kies een liedje dat passend is bij het moment (de meest populaire liedjes vinden jullie hier), of een liedje dat betekenisvol is voor jullie relatie (net zoals je een liedje kiest voor het begin van de ceremonie). De muziek kan verzorgd worden door jullie live muzikant, DJ – of gewoon via een smartphone (vergeet dan de speakers niet!)

Foto: Sanne Popijus Fotografie

Zorg voor een betekenisvolle taartschep en mes

In plaats van de “standaard” taartschep en een mes voorzien door jullie locatie, zorg voor een bijzondere set. Vraag eens aan jullie familie of er een oude set is die de grootouders nog tijdens hun bruiloft hebben gebruikt. Of kies voor een nieuwe set, helemaal in de stijl van jullie bruiloft. Of een persoonlijke, gegraveerde set met jullie namen en de trouwdatum erop. Of een nieuwe set, die jullie cadeau krijgen van een bijzondere gast (familielid, of een vriend die jullie aan elkaar heeft voorgesteld).

En hoe leuk is het om jullie 1e jubileum te vieren met een stukje taart dat jullie met deze betekenisvolle taartschep en mes kunnen snijden?

Foto: Oh Beautiful World

Zorg voor een betekenisvol taartbordje

Ook het taartbordje, waarop jullie eerste stukje bruidstaart wordt geserveerd, kan bijzonder zijn. Het kan een oud bordje zijn uit de servieskast van Oma, of een nieuw bordje dat jullie speciaal voor deze dag hebben gekocht. Vergeet hem niet mee te nemen, en gebruik hem elk jaar voor een stukje taart op jullie trouwdag.

Foto: Odiza Fotografie

Betrek jullie kinderen

Als jullie een kind/kinderen hebben, betrek hem/haar/hun tijdens het aansnijden van het eerste stukje taart. Bijvoorbeeld, snij het allereerste stukje op een traditionele manier, als bruid en bruidegom, maar het tweede stukje als een familie (waar het kind het mes helpt vasthouden). Daarna kun je met elkaar dit stukje taart eten van een bordje – super leuk, en het zorgt ook voor bijzondere foto’s!

Foto: Odiza Fotografie

Geef een toast voor het aansnijden

Breng een toast uit net voor het aansnijden van de bruidstaart. Bedank jullie ouders, en jullie gasten voor het zijn van zo’n groot onderdeel van deze dag en jullie leven.

Serveer persoonlijk een stukje bruidstaart aan de ouders

Het is ontzettend lief om nog een paar extra stukjes zelf te snijden en deze aan jullie (schoon)ouders te geven. Dat is een teken van verbinding en een heerlijke manier om respect te tonen aan elkaars families. Er is natuurlijk geen reden om het niet ook aan de grootouders of andere belangrijke familieleden of bijzondere vrienden te geven.

Foto: Inge Kooiman Fotografie

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.