Inspiratie

Trouwen in Coronatijd

Linda-JaneFotografie-Finley-123

De corona maatregelen vanaf 1 juni werden iets versoepeld. Vandaag (24 juni) hebben we gehoord dat vanaf 1 juli zelfs geen maximum aantal personen meer geldt! Wat betekent het voor jullie? Kunnen jullie trouwen op dezelfde manier als “voor de Corona”? Wat mag er nu wel en niet?

Kunnen wij nog trouwen?

Jaaa!!! Gelukkig mogen de huwelijken nog doorgaan. In juni mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dat is inclusief de BABS, de bode, de bediening, fotograaf, enzovoort. Er moet ook 1,5 meter afstand gehouden worden tussen de gasten. Dit geldt niet voor de gasten uit hetzelfde huishouden.

Vanaf 1 juli is er geen maximum aantal gasten meer. De 1,5 meter afstand moet wel gegarandeerd blijven, wat betekent dat bij sommige locaties het maximale aantal gasten 50 is, bij een andere 150. De meeste locaties hebben dit al voor jullie uitgezocht en kunnen jullie vertellen hoeveel gasten ze kunnen ontvangen.

Hoe ziet onze ceremonie uit met 1,5 meter regel?

Het betekent misschien wel dat jullie minder gasten mogen uitnodigen, of dat de vader zijn dochter niet meer mag weggeven. Maar gelukkig komen de leveranciers en de bruidsparen samen met veel creatieve oplossingen, om dit belangrijkste moment van de dag zo mooi, liefdevol en bijzonder mogelijk te maken.

Tip 1: reserveer alvast stoelen voor gasten/families. Op deze manier hoef je niet 1,5 meter afstand houden tussen elke stoel, maar binnen 1 huishouden kunnen de gasten “normaal’ naast elkaar zitten. Zo kunnen jullie net iets meer gasten uitnodigen!

Tip 2: is er een manier voor de bruid om binnen te komen, zonder dat ze tussen de gasten loopt? Gebruik die ingang! Zo hoef je geen brede “gang” te creëren en kun je dus meer gasten kwijt (dat is de oplossing voor de binnenceremonie op Foto 1)

Tip 3: komt de bruid “traditioneel” van achter, tussen de gasten? Zorg ervoor dat de gang extra breed is, zodat de bruid aan beide kanten 1,5 meter ruimte houdt. Extra voordeel, je creëert een perfecte ruimte voor extra grote bloemstukken, zoals op de Foto 2. Is het geen plaatje?

 

En hoe zit het eigenlijk met het trouwfeest? Kan dit nog doorgaan?

Ja en nee. Ja, omdat het niet verboden is. Maar – het is wel een uitdaging om een trouwfeest te organiseren, incl. dansen en drank, en tegelijkertijd de 1,5 meter regel aan te houden. Willen jullie het door laten gaan? Vraag vooral jullie hierbij betrokken leveranciers (zoals DJ, trouwlocatie, weddingplanner of trouwfotograaf) voor tips, zij hebben hier intussen al wat ervaring mee!

 

Bruidstaart? Corona-proof sweet table?

Het eerste is een veilig product, zorg dus ervoor dat jullie bruidstaart specialist goede hygiëne maatregelen aanhoudt.

Ten tweede, denk hoe je het uitserveren corona-proof kan maken. De taart wordt sowieso (bijna) altijd door de locatie gesneden en uitgeserveerd. Dubbelcheck dat de persoon die de taart snijdt, handschoenen en een masker draagt.

Bij een sweet table worden de gebakjes meestal door de gasten zelf gepakt.  Zorg voor een grote tafel, het liefst bereikbaar aan beide kanten – zo houden de gasten makkelijker de 1,5 meter afstand, zonder dat het sweet table moment uren moet duren. Kies ook voor corona-proof gebakjes: geserveerd in een papiertje (zoals cupcakes) of op een individueel schoteltje (zoals onze mini cheesecakes). Snoep kan al in kleine bakjes gezet worden, zodat er niet in een gezamenlijke schaal gegraven wordt. Ook koekjes kunnen alvast mooi ingepakt worden in individuele zakjes. Plan ook wat extra tijd voor een sweet table moment (meer dan in de tijden voor corona) – ook met de genoemde aanpassingen kunnen nu minder mensen tegelijkertijd iets van de tafel pakken dan voorheen.


Benieuwd naar nog meer foto’s van deze Corona-proof bruiloft?

Dat was het team:

Fotograaf: Linda Jane Fotografie

Trouwlocatie: Finley Het Witte Huis

Weddingplanner&styling: Making Memories wedding & event planning

Bloemen: Flower Moment

Ballonnen: Gooise Ballonnen

Drukwerk: Stijlvolle Trouwkaarten

Taarten en sweet table: Gebakkerij

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.