How to

Hoe presenteer je een bruidstaart?

Blauwe bruidstaart gemaakt door Gebakkerij op een Sweet Table

Jullie bruidstaart en het aansnijden van de bruidstaart zijn een van de hoogtepunten op jullie bruiloft. Vaak ben je al maanden bezig met alles uitzoeken voor jullie bruiloft, zo ook voor jullie bruidstaart. Je hebt de beste bakker gevonden, die dé smaak heeft die bij jullie past en het ontwerp van jullie bruidstaart afgestemd heeft op jullie wensen. Maar toch wordt er vaak nog een detail vergeten; de presentatie van deze prachtige bruidstaart!

De presentatie van de taart zorgt tijdens jullie bruiloft voor de ooohs en aaahs bij jullie gasten, het maakt het plaatje compleet en zorgt ervoor dat de foto’s van jullie bruidstaart geweldig worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat jullie bruidstaart dat “picture perfect” effect heeft? Ik vertel je graag mijn trips & tricks!

Blauw witte bruidstaart op een taartplateau
Fotograaf: wat een plaatje

 

Tip 1: Maak gebruik van een taart plateau

Zelfs de meest prachtige bruidstaart “zomaar” plat op de tafel gezet ziet er “gewoontjes” uit. Een passend taart plateau (bij voorkeur op een voetje) voegt hoogte en elegantie toe, het maakt het plaatje compleet.

Tip 2: Plaats jullie bruidstaart op een eigen tafel

Te vaak zien we een bruidstaart tafel vol gezet met praktische dingen zoals glazen, vorkjes, bordjes. Dit leidt de aandacht enorm af van de taart en geeft snel een rommelig effect, wat dan weer wegneemt van die wauw factor die je zoekt!

Kies dus (als mogelijk) voor een eigen tafel voor je bruidstaart, en hou hem dan ook exclusief voor je taart. Style hem verder met enkele vaasjes met bloemen, of kaarsen, dat maakt het plaatje echt compleet. Bordjes en vorkjes kunnen ook op een klein tafeltje ernaast gezet worden, zodat ze nog steeds bij de hand zijn voor het snijden van de taart.

Is een aparte tafel alleen voor de bruidstaart, niet mogelijk? Zorg er in ieder geval voor dat de bordjes, vorkjes etc. ver genoeg van de bruidstaart gezet worden zodat het mogelijk is om een prachtige foto te maken zonder de bordjes/vorkjes erop.

 

 

Tip 3: Zet je bruidstaart op de juiste plek

Je wil natuurlijk dat jouw bruidstaart direct goed zichtbaar is voor al je gasten. Zo’n mooie taart waar jullie tijd en energie aan gespendeerd hebben mag natuurlijk gezien worden! Tijdens jullie aasnijdmoment wil je dat jullie gasten mee kunnen genieten en natuurlijk wil je ook prachtige foto’s!

Kies een plek met voldoende daglicht

Bruidstaart met bloemen op een mooie achtergrond, gemaakt door Gebakkerij
Fotograaf: Mandy Aileen Photography

Hebben jullie het taart & toast moment buiten? Dan komt de bruidstaart vaak onder een parasol te staan. Het mooiste voor de foto’s is als de bruidstaart net aan de rand staat – in de schaduw, maar toch mooi verlicht.

Snijden jullie de taart binnen aan? Zet de taart dan het liefst in de buurt van een raam, zodat er mooi natuurlijk licht naar binnen valt. Het liefst heb je dat dit licht niet alleen goed op de taart schijnt, maar ook op jullie als bruidspaar. Ga daarom nooit voor het raam staan als je de taart aansnijd, dit zal de foto’s minder mooi maken.

Voor de beste tips over het licht en jullie specifieke trouwlocatie, vraag jullie fotograaf voor meer tips!

Kies een plek met een rustig achtergrond

Een achtergrond met inkijk in de keuken, of vol met gasten, een muur met een druk patroon (in de kleur helemaal niet passend bij jullie taart) of met een druk schilderij – dat leidt allemaal af van de taart en zorgt voor een rommelig effect, ook op de foto’s.

Kies dus liever een plek met een rustige muur (met een subtiele textuur of patroon), een raam of een open haard. Natuur op de achtergrond doet het ook altijd goed!

Kies een plek met voldoende ruimte rond de taart

Zorg dat er voldoende ruimte rondom de taart en taarttafel is. Jullie willen niet dat de fotograaf geen mooie foto’s kan maken omdat al jullie gasten te dichtbij moeten staan. Kies ook liever een plek waar de gasten niet rondom de taart staan – anders heb je straks geen “perfect plaatje” van de taart, omdat op elke foto mensen zichtbaar zijn.

 

Tip 4: Neem je bruidstaart mee in de volledige styling van jullie trouwdag

Huren jullie een stylist in voor de bloemen en overige decoratie op jullie bruiloft? Laat die dan zeker meedenken over een passende styling bij jullie bruidstaart.

Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken van de backdrop van de ceremonie. Deze – of elementen hieruit – kunnen ook prachtig staan bij de taarttafel.

Maar denk ook aan een mooie (simpele) decoratie van de tafel zelf. Kies voor een passende tafelloper in jullie themakleur, maak de tafel af met kleine vaasjes met bijpassende bloemen, confetti of zelfs jullie bruidsboeket (als deze bij de taart past). Ook kleine windlichten zijn een mooie toevoeging op de taart tafel.

 

Blauwe bruidstaart met Sweet Table gemaakt door Gebakkerij op een Sweet Table
Fotograaf: Tessa Bruggink

 

3 extra tips voor de mooiste foto’s van de bruidstaart (door bruidsfotograaf Tessa Bruggink)

  • Sta achter de taart, zodat de fotograaf een foto van jullie en de voorkant van de taart kan maken.
  • De reacties van de vrienden en familie wil je waarschijnlijk niet missen. Bedenk dus van tevoren waar de gasten moeten staan, en dat er genoeg ruimte is voor jullie fotograaf om te bewegen.
  • Als jullie de tweede laag aansnijden zorg dan dat de bovenste laag op de taart blijft staan, en niet weggehaald wordt. Zo hebben jullie een picture-perfecte taart op de foto van het aansnijmoment!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.