Behind the scenes

Lekkerste bruidstaart bij champagne

Stukje bruidstaart

Als het aan mij lag, zouden alle smaken in het smaken menu van Gebakkerij met chocolade zijn. Ik ben een echte chocolade lover! De Dark Chocolate-Salted Caramel is mijn persoonlijke favoriet van het menu. Maar… bruidstaart wordt meestal bij champagne geserveerd. En champagne en chocolade zijn geen vrienden. En chocolade met gezouten karamel al helemaal niet. Dus mijn favoriet maak ik eigenlijk met name voor bruidsparen die de bruidstaart als dessert of bij bier/koffie serveren.

Maar welke smaken zijn dan wèl lekker bij de champagne? Aardbei-champagne is de klassieke combinatie, daarnaast ontstonden de smaken Aardbei-Mascarpone en Aardbei-Champagne. Snel heb ik ook ontdekt (dank je Google) dat champagne en frisse, fruitige smaken goed samen gaan, zoals bessen en citrusvruchten. Maar wat meer? Er moeten toch ook lekkere, maar onverwachte smaken combinaties zijn?

Op zoek naar de beste smaken bruidstaart voor bij de champagne, ging ik kijken naar recepten van cocktails met champagne. Als ze lekker in een cocktail zijn, is de kans groot dat ze ook in de taart werken! De klassieke cocktails bevestigen de goede match tussen champagne en bessen en citrusvruchten (zoals Mimosa en Poinsettia). Perzik lijkt ook een lekkere combi te zijn (zoals in Bellini). Verrassend genoeg heb ik ook een aantal cocktails (bijvoorbeeld Marianne) gevonden met appel en peer, lijkt me heerlijk in de herfst!

De grootste verrassing waren de verse kruiden die in moderne champagne cocktails worden gebruikt, zoals tijm, rozemarijn of basilicum. Misschien niet zo gek, er wordt tegenwoordig zo veel geëxperimenteerd met “hartige” ingrediënten in zoete gerechten, dus waarom niet ook in drankjes. Dat voelde goed: verse kruiden in mijn taarten verwerken, voor een perfecte smaakcombinatie met champagne en tegelijkertijd voor de moderne en onverwachte twist.

Na veel bakken, proeven, nog meer bakken en meer proeven, vond ik de combinatie met rozemarijn een winnaar. Niet te veel, maar net genoeg om het te kunnen proeven. Ik heb ook ontdekt dat taarten met verse kruiden erin frisser en minder zoet smaken, precies wat bruiloftsgasten graag willen op een zomerse middag bij een glaasje bubbels.

Dus… onze lekkerste smaken bij een glaasje champagne zijn de klassieke Aardbei-Mascarpone, de verfijnde Aardbei-Champagne en de bijzondere Rozemarijn-Citroen of Rozemarijn-Aardbei. Welke lijkt jou het lekkerst?

Voor ons complete smakenmenu kijk hier.
Ben je al klaar om een afspraak te maken, en de lekkerste smaken te proeven? Hopelijk tot ziens!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.