Tips en trucs

Wat is het beste moment om de bruidstaart aan te snijden?

aansnijmoment bruidstaart

Wanneer horen jullie de bruidstaart aan te snijden? Wat zijn de meest gekozen momenten? Zijn er voordelen en nadelen van elk moment? In deze blog vinden jullie praktische tips, gebaseerd op onze jarenlange ervaring!

 

Traditioneel: bruidstaart direct na de ceremonie

Meestal wordt de bruidstaart in Nederland aangesneden ’s middags, direct na de ceremonie. Op deze manier wordt het aansnijden van de bruidstaart een symbool, de allereerste taak die jullie uitvoeren als man en vrouw. Het is ook een leuke manier om het “officiële” gedeelte af te sluiten en het “feestelijke” gedeelte te beginnen. Bruidstaart wordt ’s middags meestal geserveerd met een glaasje champagne (of andere bubbels), zorg dus wel dat de smaak van de taart goed bij de champagne past!

Kijk hier voor tips over de beste taartsmaken bij champagne

Foto: Renske Meinema Fotografie

 

Alternatief 1: bruidstaart als dessert

Jullie kunnen ook kiezen om de bruidstaart te serveren als dessert, na het diner. Informeer dan wel van tevoren jullie locatie/cateraar dat jullie geen ander dessert nodig hebben – dubbel dessert, direct achter elkaar, is voor de meeste gasten echt te veel!

Bruidstaart als dessert biedt jullie een bredere optie qua smaken. Zelfs iets machtigere smaken zoals chocolade of karamel passen hier perfect bij. Ook meerdere smaken in een taart is een leuk idee – daardoor kunnen jullie iets avontuurlijker zijn door te kiezen voor een veilige optie (bijvoorbeeld witte chocolade en frambozen) en een bijzondere optie (bijvoorbeeld earl grey en lavendel).

Houd rekening met wat jullie als voorgerecht en hoofdgerecht serveren bij de keuze voor de smaak van de bruidstaart – het liefst moet de bruidstaart hier een verlenging/afsluiting zijn. Bij twijfels, neem het menu mee naar jullie bruidstaartspecialist voor een advies!

 

Alternatief 2: bruidstaart als welkom voor avondgasten

Om ook jullie avondgasten een warm welkom te heten en een echt “bruiloftsgevoel” geven, is het serveren van de bruidstaart aan het begin van de feestavond een perfecte manier! Ook een combinatie van een bruidstaart en een sweet table is een leuk idee. Als de taart aangesneden is, gaan jullie naar de dansvloer voor jullie eerste dans, wat jullie locatie genoeg tijd geeft om de taart uit te serveren aan alle gasten. Hou er wel rekening mee, dat door het (veel) hogere aantal gasten, deze optie waarschijnlijk de meest prijzige optie is!

Foto: Amanda Drost Photography

 

Het is jullie keuze!

Dat zijn natuurlijk niet de enige opties. Willen jullie de bruidstaart serveren ’s ochtends bij de koffie, of ’s nachts als een “midnight snack”, of nog op een ander moment, dat mag natuurlijk ook. Het is jullie bruiloft dus ook jullie regels!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.